Vilka är vi?

1 september 2009 övertog vi vårt hus i Hallaröd. Ett charmigt tvåfamiljstorp från 1868 beläget ett par kilometer norr om Höör, i hjärtat av Skåne. Vi hade letat länge efter ett fritidshus som skulle passa oss och de krav vi ställde. Max en timmes bilresa från Malmö, inte mer. Det skulle finnas närhet till natur och sjö och gärna varierande landskap. Huset skulle vara äldre med stor potential, men inget totalt renoveringsobjekt eftersom vi insåg våra begränsningar. Runt Ringsjön kändes som en bra lokalisering och vårt letande startade där. Hallaröd hade varit ute till försäljning en längre tid, men vi fick tid för en visning och blev lyriska. Huset var verkligen något för oss. Lite större än vad vi tänkt, men det låg ju helt perfekt. Det låg redan ett bud på huset som vi bjöd över. Den andra spekulanten gav sig direkt och vi blev husägare!

I köpet kom vi överens om att vi övertog alla saker som tanten inte skulle ha med sig i flytten. Sonen fick lite dåligt samvete att det var mycket som lämnades och gav oss en tusenlapp i kompensation. Bland annat tyckte han att de kunde rensat ut bland morsans gamla tyger. Det tyckte naturligtvis inte vi! Det blev mycket skräp som vi har kastat men samtidigt har vi hittat många vackra fynd som vi har stor glädje av.

Vi arbetar efter principerna

Renovera tidsenligt och varsamt i traditionella material

Kan vi få och köpa billigt – får vi pengar till annat

Vi ska vara överens innan vi sätter igång ett projekt, annars får det vänta

Så vilka är då vi?IMG_0956

Axel 2008 08 01

Vår stora kille som är full av upptåg och hittepå, med lillebror i släptåg. Axel har en förkärlek för att knyta och binda och är mycket fascinerad av pirater, riddare och poliser. Hjälper gärna till med att gräva och klippa buskar, men går helst sin egen väg.

IMG_0706

Viggo 2010 07 22

Vårt lilla barn är nu en stor pojke som älskar att leka i sandlådan och hitta på bus med storebror. Han är den mest egensinnige och bråkigaste i familjen med samtidigt den som sjuder av fantasi och glädje.

Sara o AxelSara 1976 11 11

Utbildad byggnadsingenjör som arbetar med bygglov på Trafikverket i Malmö. Uppvuxen i villaträdgård men vill inte påstå att detta har gett någon större erfarenhet när det gäller Hallaröd. Tycker om att pyssla, sy och göra fint, både inne och ute. Ser Hallaröd som en möjlighet att komma ifrån och få göra andra saker än vad som ryms i lägenheten mitt i stan. Har stora drömmar och visioner om detta hus och tänker arbeta systematiskt och medvetet för att nå dit.

Jonas och AxelJonas 1975 02 02

Arbetar som IT-konsult på Capgemini. Uppvuxen i lägenhet i Malmö. Tillbringade dock många somrar hos moster i suterränghus i Täby, vilket har gett grabben en viss känsla för natur och hus. Gillar att gå till botten med saker och ting och spekulerar gärna varför saker ser ut som de gör. Detta har vi stor nytta av i Hallaröd när vi vill hitta till husets och trädgårdens ursprungliga kärna.

Välkommen hem till oss!

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>