2013 och de första fröna

Jag vet att jag inte skulle köpa några fröer i år. Jag har ju frön som kan täcka hela åkern i blomsterprakt. Men det är alltid lite till som jag vill ha. Jag har bestämt mig för att årets trädgårdsprojekt är att göra ett fint land med en kryddträdgård. Därför måste jag ha något som ramar in landet och det ska vara backtimjan. Hade velat ha buxbom, men vill inte riskera att den dör om jag har lagt ner en massa jobb.

Så idag kom frön till backtimjan, blodklöver och den vita lavendeln, Ellegance Ice. Att få 16 frö i en påse gör att sådden blir extra viktig. Ett och ett har jag petat ner dem i små krukor och hoppas att alla överlever så att jag får plantor till hela rabatten.

Inne blommar mina lökar och minner om vår. Dessa små dvärgirisar är helt bedårande. Själv städar jag ut vintern genom att dricka upp den sista koppen av 2012 års Blossaglögg. Nu är det nytt år som gäller.

 

Be Sociable, Share!
This entry was posted in Blommor, Trädgård and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>