Jordgubbssylt

Våra egna plantor gav en ganska krass skörd. Detta trots att vi hade nät på. Men det enda nätet verkade göra var att fånga en padda som låg och stank i solen när vi kom tillbaka en vecka senare.

Därför begav vi oss ut på självplock. Det är något jag längtat efter i många år. Tänk att få äta så många solvarma gubbar man vill och samtidigt plocka med sig hem stora berg. Det blev ett par hinkar och sen bar det hemåt för att frossa och rensa. Vi hittade ett bra ställe mitt inne i Höör där det även var lite plantskola. Ett ställe att besöka nästa sommar igen. Ungarna gillade skarpt att vara ute på fältet, Viggo åt och Axel sprang och allt var precis som vanligt.

Vi äter ganska mycket jordgubbssylt, men vi har fortfarande några burkar kvar. Lite för söt blev den, men ack så god. Framförallt så innehåller den jordgubbar och inget annat!

 

Be Sociable, Share!
This entry was posted in Stugan, Sylt, saft och mat and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>